UNIVERSITATEA DE VARĂ - EDIȚIA 2024

TEMATICA: Reabilitarea și reconfigurarea mediului construit ”Campusul Universitar Oradea - (imp)ACT”, Laborator interdisciplinar de idei și soluții

PERIOADA: 08.07.2024 - 19.07.2024

PROGRAM PRELIMINAR

ÎNSCRIERE

Studenţii doritori, vor trimite solicitarea însoțită de CV la adresa, Decanat FCCA Oradea Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Studenților participanți li se va sigura cazare în căminele Universității din Oradea și două mese pe zi la cantina universității.

TEME ABORDATE

NR. TEMĂ

NUMELE TEMEI

LINKURI

1.

Reconstituirea catargelor și a copertinelor istorice de la clădirile portarilor - accesul în Campusul Universitar

LINK

2.

Reconstituirea fântânii arteziene și reamenajarea zonei verzi (înierbare fără alte vegetații parazitare), cu mobilier urban provizoriu, în zona principală de acces

LINK

3.

Amenajare info campus universitar în fosta clădire de pază, dinspre accesul stâng. Prezentarea sitului protejat și a viziunilor privind viitorul ansamblului, (activitatea arhitecților VÁGÓ și a grupului de lucru „VÁGÓ DI VARADINUM” înființat în 2023-2024)

LINK

4.

Sediul Universității de Vară, fosta casă a subofițerilor din 1912 - Exercițiu de restaurare și reabilitare a volumetriei inițiale, cu terase circulabile și amenajarea grădinilor adiacente, de la parter și etaj, reamenajarea spațiilor interioare. Cercetarea exhaustivă a paramentelor istorice policrome. Etapa 1 de intervenții.

LINK

5.

Reabilitarea clădirii ”Baia jandarmilor”. Redeschiderea bazinului, demolarea pereților parazitari, cercetarea exhaustivă a paramentelor istorice. Etapa 1 de intervenții.

LINK

6.

Noul pavilion expozițional - multifuncțional, transformarea unui autobus urban ”Agora” într-un spațiu expozițional al Universității de Vară, cu destinația ”Info Urbanism Participativ” în proximitatea terasei-cafenea (Cantina Universitară). Exercițiu de re-confecționare, re-amplasare, cu efect de (imp)ACT info laborator de idei arhitectura-urbanistice, în asentimentul edițiilor 2022, 2023, 2024.

LINK