Manifestări Studențești

2023

LUNI și MARȚI, 22-23 MAI 2023 la baza didactică și de cercetare „Gaudeamus” situată în Stâna de Vale va avea loc Sesiunea de Comunicări Științifice a Studenților și Masteranzilor Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură.

 SUNT AȘTEPTAȚI STUDENȚII ȘI MASTERANZII FACULTĂȚII NOASTRE!

SESIUNEA DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR

A V-A EDIŢIE

ORADEA, 22-23 mai 2023

- 1st call -

 

Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, din cadrul Universităţii din Oradea, organizează sesiunea de comunicări ştiinţifice a studenţilor, la baza didactică și de cercetare „Gaudeamus” situată în Stâna de Vale, jud.Bihor. Sunt invitaţi şi în acelaşi timp bineveniţi studenţii din toate centrele universitare (ciclul de studii licență și master) să prezinte cele mai noi contribuţii în domeniile:

  • Construcții Civile, Industriale și Agricole
  • Măsurători Terestre și Cadastru
  • Construcții pentru Sisteme de Alimentări cu Apă și Canalizări / Inginerie Sanitară și Protecția Mediului
  • Arhitectură

 Cerințele de redactare a lucrărilor Model de redactare

Taxă de participare – nu se percepe.

 Înscrierile se fac până în data de 17 MAI 2023.

 VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG!
2022


EXPOZITIE/VERNISAJ "LOC DE INTERACTIUNE SI EXPERIMENT", 7 iunie 2022 orele 9-11 expoziție/ vernisaj cu proiectele si obiectele de mobilier urban realizate de studenții anului I arhitectură care vor fi expuse în locul parcărilor din fața facultății, de pe strada B.Șt.Delavrancea.CONCURSUL "CASA"
 
Anual, studentii anului 2 de la facultatile cu profil arhitectura, participa la un concurs national pentru realizarea unui proiect de locuire pe un sit dat, ca parte a programei de invatamant aferent anului 2 semestrul 2.
 
In fiecare an temele difera in functie de amplasamentul ales, de aceasta data locatia aflandu-se in Petrosani, centrul Vaii Jiului, in judetul Petrosani, mai exact in interiorul fostei colonii Ianza, colonia functionarilor statului, construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, de-a lungul caii ferate, apartinand minelor statului.
 
Autorii temei propun un scenariu(eventual negociabil): locuire semicolectiva, adresandu-se profesionistilor precum arhitecti, sociologi, artisti, asistenti sociali, adica persoanelor care pot facilita si alimenta dialogul dintre organizatii ale societatii civile, cca. 20 la numar si administratiile municipalitatii. Acestia, protagonistii proiectului propus, sunt cei care se intorc. Colaborand intre ei si cu institutiile publice, se implica in conceperea proiectelor, in atragerea atentiei, in schimbarea perceptiilor, in crearea legaturilor. Se vor stabili in oras, definitiv sau poate temporar si intermitent, venind aici, sa spunem, saptamanal, pentru urmatorii cativa ani.
Locuintele semicolective vor fi compuse din patru unitati pentru locuire pe termen mediu(2-10ani) si 2 unitati pentru locuire pe termen scurt-rezidente(3-6luni), care vor gazdui cate o persoana, cupluri si cupluri tinere cu 1-2 copii.
 
Proiectele participante sunt apreciate de un juriu alcatuit din trei arhitecti invitati, iar pe parcursul semestrului studentii si-au putut imbogati informatiile legate de tema concursului, luand parte la prelegerile mai multor invitati, in mediul online.
Calendarul concursului a inceput cu lansarea temei in data de 21 februarie si predarea proiectelor in data de 27 mai, premierea castigatorilor desfasurandu-se in 11 iunie 2022.  CONCURSUL "RESPO"
 
Concursul este organizat de către ASOCIAȚIA RESPO DEEE (https://respo.ro), în parteneriat cu Ministerul Mediului, având ca scop generarea unui ,,oraș de responsabilitate" - amenajarea unei parcele din oraș, pe o suprafață considerabilă, care va conține puncte de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, dar și spații expoziționale și de educare a populației în acest sens.
 
Lansarea temei 15 martie 2022, data limita pentru predarea proiectelor participante- 30 mai 2022.Școala de vară ALLBIM NET, pe care o organizăm pentru studenții facultăților de pe ramura construcții.
Mai jos aveți toate detaliile.

https://model.allbim.net/educational/scoala-de-vara/
2021

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești”
Facultatea de Construcții din Cluj Napoca 14-15 mai 2021

2019
Cazare sesiune studențiMODEL DE REDACTARE
sesiune studenți 2019